20 jan t/m 31 mrt: AART de Lange Pzn,
symboliekschilder: Hoop en Houvast

De geschilderde monumenten van AART symboliseren HOOP en HOUVAST

De meerpaal en een kerk zijn de symbolen voor ‘Houvast’, evenals de bomen als afgevaardigden van de natuur. De huisjes’ staan symbool voor alle mensen die zich geborgen voelen door het houvast van zo dichtbij.
Heb je houvast? Vergeet dan niet ‘De vlag’ uit te hangen. ‘De roodwitte stokken’ geven verandering aan. De toekomst is onze horizon....nog niets is ingevuld. Wel is er ‘Licht aan de Horizon’, dat staat voor HOOP. ‘Het levensladdertje’ geeft aan dat ieder mens onderweg is naar zijn of haar toekomst; onderbroken door onverwachte verdrietige gebeurtenissen, ‘Het kapotte treetje’. ‘Stilte’ is een geschenk om ons te blijven verwonderen over de alledaagse dingen.

Met zijn werk vraagt hij aandacht om je meer bewust te zijn welke grote betekenis houvast voor elk mens heeft. Want als jij, op welk moment dan ook, mag putten uit jouw ‘bron van liefde en verbondenheid’, dan ben je schatrijk.
Of anders gezegd: als er niemand voor je is met wie je jouw vreugde of verdriet, teleurstelling of toekomst kan delen, dan ben je straatarm.

AART zoekt ruimte voor mysterie. Hij vindt dat niets in het leven
normaal of vanzelfsprekend is. Realiseren we ons wel voldoende hoe bijzonder iets of iemand voor je kan zijn? We moeten terug naar kinderlijke blijheid en beseffen dat houvast een groot geschenk is.
Het geeft ons innerlijke rust, hoop en verbondenheid. Zoals hij zelf zegt: “Ik blijf hierover tobben met mijn penseeltje, want wij moeten dit intense geluksgevoel vieren en delen met anderen. Samen de vlag uithangen en op weg naar vrede en tevredenheid. Rijker worden door te geven en te delen, door ook zelf een houvast voor een ander te zijn.”

Dat is de grote wensdroom van AART...... dat alle mensen op de hele wereld deze blijheid mogen ervaren en beleven. In binnen- en buitenland is grote belangstelling voor het werk van AART.
Met zijn herkenbare authenticiteit, blije kleurgebruik en filosofische thematiek wordt hij een vernieuwer in de hedendaagse symboliek genoemd.
Welkom to Works of AART.
Interview met AART.

Het museum is geopend op woensdag, zaterdag en zondag van half twee tot vijf uur.